(Niet) de nieuwe Peugeot 407

Is dit dan eindelijk de nieuwe Peugeot 407? Neen. Maar hij komt wel heel dicht in de buurt. Dit is de 407 Elixir, een conceptcar die op de Autoshow in Frankfurt staat. Wij eten onze schoen op als de lijnen van deze auto niet heel erg lijken op die van de nieuwe 407.

Sterker nog: met de hier getoonde voorzijde kunnen we hoogstwaarschijnlijk al kennismaken met de definitieve vorm van de 407. Aan de achterzijde blijkt dat deze concept een tweedeurs stationwagen is met een opvallend glazen dak. Het lijkt ons erg sterk dat deze carrosserievorm het productiestadium gaat halen of Peugeot moet in een erg gewaagde bui zijn. Eén ding is zeker: de 407 Elixir ziet er spectaculair uit.

Aan de voorzijde valt de grille op, die nog het meest doet denken aan een opengesperde bek. De 407 zal ermee voor de nodige nervositeit zorgen als hij opduikt in je binnenspiegel. Overigens is de 406 Coupé na zijn recente facelift ook al voorzien van deze opvallende grille.
Een andere noviteit van de 407 Elixir vinden we onder de motorkap. Daar ligt een HDi motor met 2.700 cm3 inhoud. Deze motor is uitgerust met het veelgeprezen roetfilter en levert 148 kW meer dan 200 pk en levert een koppel van liefst 440 Nm.

Peugeot hult zich nog in nevelen over de werkelijke 407. Het is nog onbekend of die ook op Frankfurt zal debuteren. Wij hopen dat de nieuwe Peus niet te lang meer op zich laat wachten. De 406 begint namelijk behoorlijk vermoeid te ogen en dat gaat klanten kosten.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *