Nieuwe compacte busjes op komst van Citroën, Opel en Peugeot

PSA, het moederbedrijf van Citroën, Opel en Peugeot, kondigt aan dat we binnenkort nieuwe busjes kunnen verwachten. Van zowel de Berlingo, de Combo als de Partner verschijnt een nieuw model.

PSA heeft een nieuwe bestelwagen ontwikkeld die in drie smaken op de markt komt: als Citroën, Opel en Peugeot. Van de nieuwe Berlingo, Combo en Partner komen ook weer personenautoversies, in twee verschillende lengtevarianten met vijf en zeven zitplaatsen.

Voor de ontwikkeling van de drie auto’s heeft PSA het EMP2-platform, dat de basis is van modellen als de Peugeot 308, Citroën C4 Picasso en Opel Grandland X, verder ontwikkeld. De Berlingo en zijn broertjes krijgen de beschikking over de nieuwste motoren van PSA. Dankzij de nieuwe basis kunnen er bovendien moderne rijhulpsystemen worden geïntroduceerd.

PSA geeft alvast een afbeelding vrij waarop de drie auto’s deels te zien zijn. Ze krijgen allemaal een specifieke neus, die aansluit bij de andere modellen van de merken. De nieuwe Berlingo heeft net als de C4 Cactus en C3 de kenmerkende Airbumps aan de zijkant.

De productie van de drie nieuwe busjes wordt binnenkort opgestart. We verwachten dat de onthulling niet al te lang meer op zich laat wachten.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *