Nieuwe neus voor Peugeot Partner en Expert Tepee

Peugeot steekt de Partner Tepee en Expert Tepee in het nieuw. Met een nieuwe neus en schonere motoren kunnen de ‘personenbusjes’ er weer even tegenaan.

Het zal je niet verbazen: ook de vernieuwde Partner en Expert Tepee debuteren op de autosalon van Genève in maart, zoals bijna elk model dat deze dagen wordt voorgesteld. De Partner Tepee en Expert Tepee, zoals de personenauto-uitvoeringen van de Partner en Expert heten, hebben een nieuw gezicht en schonere motoren.

De neus van de Partner (foto 1 en 2) is nu uitgevoerd in ‘Peugeot-nieuwe-stijl’. De Fransen hebben de koplampen, de voorbumper en grille aangepakt. De nieuwe mistlichten hebben een opvallende plaats gekregen in de bumper en de onvermijdelijke led-dagrijverlichting heeft zijn intrede gedaan. Bij de Expert (foto 3) zijn de wijziging wat minder groot maar ook hier valt de vernieuwde grille op.

Peugeot belooft schonere motoren. Op de Partner is voortaan een start/stop-systeem voortaan leverbaar, waardoor de CO2-uitstoot zakt tot 125 g/km – volgens Peugeot de laagste in dit segment. Ook bij de Expert Tepee een lagere CO2-uitstoot: 172 g/km voor de 2.0 HDi met 163 pk, die bovendien leverbaar wordt een zestraps automaat. In het voorjaar verschijnen de vernieuwde ‘busjes’ op de markt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *