Nieuwe ontwerpers bij Peugeot en Citroën

Bij de PSA-autobouwers Peugeot en Citroën worden in 2010 nieuwe ontwerpdirecteuren aangesteld. Het gaat om oude rotten in het vak, Gilles Vidal en Thierry Metroz.

Jean-Pierre Ploué, het hoofd van de ontwerpafdeling van PSA, versterkt zijn organisatie. Omdat hij de verschillen tussen de merken Peugeot en Citroën wil doorzetten neemt hij voor beide organisaties een ontwerpdirecteur aan. Peugeot krijgt Gilles Vidal als nieuwe Design Director, bij Citroën gaat het om Thierry Metroz.

Gilles Vidal werkt al 9 jaar bij PSA. Hij was onder meer verantwoordelijk voor het ontwerp van de Citroën C-Cactus. Vanaf 2009 ontwierp hij de conceptcars van Peugeot. Het hoogtepunt was de Peugeot BB1, een elektrisch voertuig dat het midden houdt tussen een twee- en vierwieler. Vidal is 37 jaar en studeerde aan het Art Center College of Design in Zwitserland.

Thierry Metroz, 46 jaar, is afgestudeerd aan de École Nationale Supérieur d’Art et des Métiers d’Art te Parijs. Hij is niet alleen ervaren in het ontwerpen van auto’s maar ook in internationale projectorganisatie. Tot juli 2009 werkte Metroz bij PSA-concurrent Renault. Daar tekende hij onder meer de Renault Laguna uit 2007.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *