Nieuwe Peugeot 1007: sésame open u

Peugeot introduceert een nieuw kleintje, onder de 206. De 1007, spreek uit ééndubbelnulzeven, is het eerste model met een typeaanduiding van vier cijfers. De Fransen zullen dat in het vervolg vaker doen met afgeleide modellen. Peugeot noemt de 1007 namelijk een heel nieuw concept, een EasyMPV en het is nadrukkelijk niet de opvolger van de 106. Die komt later en heet gewoon 107. Verwacht de 1007 begin 2005 in de Nederlandse showrooms.

De 1007 is met een lengte van ruim 3,73 m zon 10 cm korter dan een 206. Maar des te opvallender: hij is maar liefst 20 cm hoger dan zijn grotere broer. Meest opvallende detail is zonder twijfel de dubbele elektrisch te bedienen schuifdeur, een nouveauté die we voor het eerst zagen bij het sterk op de 1007 lijkende studiemodel Sésame. Met een druk op de afstandsbediening zoeven de deuren open. In- en uitstappen op krappe parkeerplaatsen gaat voortaan altijd makkelijk. Wanneer de schuifdeuren geopend zijn, is de toegang bijna één meter breed, een riante instap dus.

Het interieur met vier zitplaatsen is multifunctioneel. Niet alleen zijn de achterstoelen opvouwbaar, zelfs met de bekleding kunnen kopers alle kanten op. De bekleding op de stoelen, portieren en het dashboard kan eenvoudig met enkele handelingen worden gewisseld. Voor de 1007 zijn maar liefst twaalf sets van elk achttien bekledingspanelen beschikbaar, zodat je steeds weer een fris interieur hebt. Zelfs de ringen rond de ventilatieroosters zijn eenvoudig te vervangen. Net als de nieuwe Peugeot 407 krijgt ook de 1007 in totaal zeven airbags, waaronder een airbag bij de stuurkolom.

Aanvankelijk zal de nieuwe 1007 met drie motoren worden geleverd. Basismodel is een 1,4 liter benzineversie met 75 pk, gevolgd door een 1,6 zestienkleps benzinemotor van 110 pk. Dieselen kan ook met de 1,4 liter HDi, goed voor 70 pk. Maar in een later stadium zullen meer motoren aan het gamma worden toegevoegd. Standaard is een handgeschakelde vijfbak, maar de benzinemotoren zijn tevens leverbaar met de 2-Tronic sequentiële automaat, Peugeots variant op de Sensodrive van Citroën. Prijzen maakt Peugeot later bekend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *