Nieuwe Peugeot 2008: niet de veilige weg

Door het enorme succes van de huidige 2008 zou Peugeot kunnen kiezen voor de veilige weg. Dat doet het merk niet. De nieuwe 2008 is in bijna elk opzicht anders.

Peugeot presenteert de nieuwe 2008! De compacte SUV heeft een heel nieuw design en ook onderhuids zijn er veel vernieuwingen. Om te beginnen is het nieuwe model maar liefst 14 centimeter langer geworden, waarvan ruim 6 centimeter in de wielbasis is opgenomen. Dat komt de ruimte voor de passagiers ten goede, maar ook de kofferbak groeit mee. Die is met een inhoud van 434 liter ruim 80 liter groter geworden.

Het design van de nieuwe 2008 is onderscheidend en in de stijl van de nieuwe 208, waarmee de SUV tegelijkertijd werd ontwikkeld. De opvallend hoge neus, de kenmerkende led-verlichting en de kunstige vouwen aan de zijkant zijn de meest in het oog springende elementen. Het dashboard is uiteraard voorzien van de inmiddels bekend iCockpit, met klein stuur en een hooggeplaatst instrumentenpaneel. Het aanraakscherm in de middenconsole is maximaal 10 inch groot, afhankelijk van de gekozen uitvoering. Ondersteuning van Android Auto en Apple CarPlay zijn vanzelfsprekend. Optioneel levert Peugeot de compacte SUV met een audiosysteem van het Franse merk Focal. Op het gebied van rij-ondersteuning is de nieuwe 2008 helemaal bij de tijd, onder andere een rijbaanassistent, cruise control met afstandsradar, een inparkeerautomaat, een noodremsysteem, automatisch grootlicht en een afdaalassistent zijn beschikbaar.

Ook de 2008 gaat elektrisch

Peugeot gaat de 2008 niet alleen aanbieden met diesel- en benzinemotoren, maar ook met elektrische aandrijving. De techniek is dezelfde als in de elektrische versie van broertje 208, met 100 kW (136 pk) sterke elektromotor en een 50 kWh accupakket. De SUV haalt daarmee een rijbereik van zo’n 310 kilometer. Omdat de elektrische 2008 geschikt is voor een snellader van maximaal 100 kW, kan de batterij in 30 minuten voor 80 procent worden opgeladen.

De nieuwe 2008 wordt verder leverbaar met drie versies van de 1.2 PureTech benzinemotor (100, 130 en 155 pk) en twee dieseluitvoeringen met de 1.5 BlueHDi als basis. Die hebben vermogens van 100 en 130 pk. Zowel de sterkste diesel- als de krachtigste benzineversie wordt standaard geleverd met achttraps automaat.

Peugeot start eind dit jaar met de leveringen van de nieuwe 2008 in de uitvoeringen Active, Allure, GT,  GT-Line en, voor de zakelijke rijders, Blue Lease. De prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *