Nieuwe Peugeot 207 gespot

Het Engelse Auto Express is er als eerste in geslaagd informatie over de nieuwe Peugeot 207 te achterhalen. De opvolger van de huidige 206 maakt volgend jaar maart zijn debuut tijdens de Salon van Genève.

De 207 is een belangrijke auto voor Peugeot. In dit segment verkocht het merk de afgelopen jaren van zowel de 205 als de 206 miljoenen exemplaren. Om in de voetsporen van deze twee modellen te treden, zal de 207 dus nog erg zijn best moeten doen. Daarom heeft Peugeot zich erg ingehouden, en niet een compleet andere auto neergezet dan de 206. Zeker het front van de 207 vertoont sterke gelijkenissen met dat van zijn voorganger. Wel is te zien dat de 207 dezelfde gapende grille krijgt als de 107 en de 407.

In het interieur van de nieuwkomer wordt gebruik gemaakt van materialen die ook in de grotere 407 te vinden zijn. Dat betekent vooral dat de kwaliteit op een hoger plan komt te staan, aangezien de 206 nog wel eens kritiek kreeg op het matig afgewerkte interieur. Gesproken wordt over een groot LCD-scherm in het midden van het dashboard, waarop ongetwijfeld een navigatiesysteem kan worden gevolgd. Ruimte moet de 207 ook meer dan voldoende hebben. Naar verluidt krijgt de 207 een verschuifbare achterbank, terwijl de hoge daklijn zorgt voor veel hoofdruimte.

Peugeot zal zijn best willen doen om de 207 hetzelfde plezierige karakter te geven als de 206. Het basismodel krijgt waarschijnlijk een 1,0 liter benzinemotor, en zal niet direct een feestbeest zijn. Leuk wordt het pas met een 1,4 liter benzinemotor, en met een 1,6 liter motor die werd ontwikkeld in samenwerking met BMW. Het spreekt vanzelf dat Peugeot ook een 207 GTi in petto heeft, met waarschijnlijk een 2,0 liter motor met meer dan 180 pk. Het dieselprogramma vermeldt motoren met een inhoud van respectievelijk 1,6 en 2,0 liter.

Zoals gezegd verschijnt de nieuwe 207 voor het eerst tijdens de Salon van Genève, in maart volgend jaar. Zoals bij Peugeot inmiddels gebruikelijk is, kunnen we eerst de drie- en vijfdeurs versies tegemoet zien. Daarna verschijnt pas in 2007 een 207 SW, gevolgd door een 207 CC.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *