Nieuwe Peugeot 5008 is nu een SUV

De naam is hetzelfde gebleven maar het idee erachter anders: de nieuwe generatie Peugeot 5008 is niet langer een midi-MPV maar een grote SUV met zeven zitplaatsen. Maak kennis.

Peugeot presenteert de geheel nieuwe Peugeot 5008, voorafgaand aan diens internationale debuut op de autosalon van Parijs volgende maand. In vergelijking met de vorige generatie 5008 heeft de nieuwkomer een langere, horizontaler geplaatste motorkap, een verticale neus en hogere taillelijn. Het is, kortom, een SUV geworden. 

Toch is de ruimte die de eerste generatie als midi-MPV bood gebleven of zelfs iets toegenomen. De buitenlengte (4,64 meter) is weliswaar niet zo fors voor een grote SUV maar biedt toch 11 cm extra ruimte ten opzichte van de oude 5008. De toegevoegde ruimte komt volledig ten goede aan de binnencabine. De hoogte van 1,64 meter blijft ongewijzigd.

Peugeot heeft het over ‘de grootste bagageruimte van het segment’. Afhankelijk van in- of uitgeklapte en geïnstalleerde of uitgenomen zetels varieert deze van 780 tot 1.060 liter. De achterklepbediening is handsfree. Met de passagiersstoel voorin neergeklapt kunnen voorwerpen met een lengte tot 3,2 meter worden meegenomen. De hiernaast afgebeelde zitconfiguratie laat zien dat alle zeven zitplaatsen volwaardige, individuele stoelen zijn.  

Zoals te verwachten is de Peugeot 5008 voorzien de nieuwste versie van de Peugeot i-Cockpit. De Head-Up Display in HD heeft een diagonale maat van 12,3 inch, ruim 31 cm. Naast de drie gangbare uitrustingsniveaus verschijnen een GT Line en een GT. Op het hoogste uitrustingsniveau zal Peugeot features aanbieden als premium hifi, Connect 3D-navigatie, permanente connectiviteit, een panoramisch schuif/kanteldak en voorstoelen met massagefunctie. 

De Peugeot 5008, die in het voorjaar van 2017 op de markt komt, is gebouwd op het EMP2-platform. De 1.2 PureTech-benzinemotor van 130 pk (CO2-uitstoot vanaf 115 g/km) wordt verkrijgbaar naast de 1.6 THP-krachtbron van 165 pk. De diesels komen als 1.6 BlueHDi van 120 pk (vanaf 105 g/km CO2) en 2.0 BlueHDi van 150 en 180 pk vermogen. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *