Nieuwe Peugeot 508: sportiever en compacter

Peugeot heeft de nieuwe 508 onthuld! Eerder lekten er al foto’s uit, nu krijgen we alle informatie. Duidelijk is dat Peugeot het anders wil aanpakken in het zakelijke segment.

De nieuwe Peugeot 508 is niet de 508 zoals je ‘m kent. De zakelijke sedan is niet meer, in plaats daarvan komt Peugeot met een sportief gelijnde vijfdeurs hatchback. Het merk spreekt zelf liever over een coupé en zet die bewering kracht bij door de portieren zonder stijlen uit te voeren.

De 508 is het vlaggenschip van Peugeot en zit dus vol met nieuwe techniek. Het is de eerste Peugeot met night vision, een systeem dat obstakels in het donker detecteert. Ook andere rijhulpsystemen zijn present, zoals een file-assistent, een actief dodehoeksysteem, adaptieve cruise control en een noodremsysteem dat behalve grote objecten ook fietsers en voetgangers kan zien.

De nieuwe Peugeot 508 is 4 centimeter korter dan z’n voorganger en 5 centimeter lager. Als gevolg daarvan is ook de kofferbak iets kleiner, maar met 487 liter nog altijd ruim genoeg. Het dashboard is voorzien van de kenmerkende i-Cockpit met klein stuur en hooggeplaatst instrumentarium, dat in de 508 geen klassieke tellers heeft maar volledig digitaal is uitgevoerd. Daarnaast is er een centraal beeldscherm, dat afhankelijk van de gekozen uitvoering 8 of 10 inch groot is. Met de Amplify-functie kun je als bestuurder kiezen voor diverse moods. De sfeerverlichting, muziekinstellingen, massagestand, rijmodus en (indien aanwezig) het actieve onderstel worden dan aangepast aan de gekozen instelling.

Nieuwe motorversies

De Peugeot 508 staat op het EMP2-platform, dat ook de basis is van vele andere Peugeot-modellen. Voor de 508 introduceert het merk nieuwe versies van de 1.6 PureTech-benzinemotor, met 180 en 225 pk. De krachtigste is voorbehouden aan de sportief getinte GT-uitvoering. Bij de diesels is er keuze uit 1.5 en 2.0 BlueHDi-motoren, de vermogens zijn 130, 160 en 180 pk. Alle motoren, behalve de instapdiesel, zijn standaard gekoppeld aan een achttraps automaat.

De nieuwe 508 beleeft zijn wereldpremière op de autosalon van Genève volgende maand en komt in september naar de Nederlandse showrooms. De prijzen zijn nog niet bekend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *