Nieuwe Peugeot crossover gespot

Op het forum-peugeot.com zijn de eerste foto’s van Peugeots nieuwe crossover opgedoken. Op de spionagefoto’s is goed te zien dat de auto maar heel weinig afwijkt van de Prologue die op de Autosalon van Parijs stond.

Hoewel veel media spreken over de ‘3008’ is het nog niet zeker dat de crossover deze naam zal krijgen. Het model is gebaseerd op de 308 maar eind 2009 komt er nóg een variant, een midi-MPV die de Opel Zafira en Renault Scenic gaat beconcurreren. De auto die hier op de foto staat is een crossover in het segment van de Nissan Qashqai. Welke van deze twee modellen de naam 3008 mag gaan dragen is nog niet bekend.

In ieder geval is de styling van de conceptcar Prologue die op de Autosalon van Parijs stond bijna honderd procent overeind gebleven. Met name de aparte vorm van de achterlichten valt op. Helaas kon de fotograaf geen plaatjes van de voorkant schieten.

Verder weten we nog heel weinig over Peugeots crossover. Het model maakt z’n debuut pas in maart 2009, op de Autosalon van Genève. Pas tegen die tijd komt het merk met informatie over het nieuwe model naar buiten.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *