Nieuwe uitvoering en motoren voor Peugeot 2008

Peugeot komt met een nieuwe uitvoering van de 2008: Urban Cross. Ook zijn er twee nieuwe motoren.

Peugeot verrijkt het assortiment van de 2008 met een nieuwe uitvoering, Urban Cross genaamd. Hij is te zien op de AutoRai en onderscheidt zich met Urban Cross-striping, zwarte spiegelkappen, verchroomde raamlijsten, privacy glass, Urban Cross-instaplijsten, RVS beschermingsplaten op de voor- en achterbumper, 16 inch lichtmetalen wielen en Urban Cross-badges.

De Urban Cross heeft de uitrusting van de Active-uitvoering, aangevuld met parkeersensoren, een met leder bekleed stuur en sportstoelen. De 2008 Urban Cross kost in combinatie met 82 pk sterke 1.2 PureTech benzinemotor 21.350 euro. Er is ook een versie met 110 pk motor, die kost 22.990 euro en heeft een iets rijkere uitrusting (onder andere 17 inch wielen).

Peugeot voegt naast de nieuwe Urban Cross-versie twee nieuwe motoren toe. De eerste is een 130 pk-versie van de 1.2 PureTech-motor. Deze motor vult het aanbod aan. De tweede nieuwe motor, de 1.6 BlueHDi 100, vervangt een andere dieselmotor – de 1.6 e-HDi 92. Het nieuwe blok is 8 pk sterker en schoner dankzij een speciale katalysator. Zakelijke rijders profiteren van 20 procent bijtelling. De prijzen van de nieuwe motorversies zijn nog niet bekend. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *