Nieuwe uitvoeringen Peugeot 308 in 2015

Peugeot voegt enkele nieuwe uitvoeringen toe aan het assortiment van de 308 in 2015. Zowel voor zakelijke als particuliere rijders heeft Peugeot nieuws.

Zoals bekend valt vanaf 1 januari 2015 de populaire Peugeot 308 SW 1.6 BlueHDi niet meer in de 14 procent bijtellingscategorie. De hatchback nog wel en voor dat model heeft Peugeot een nieuwe uitvoering, de Blue lease Executive. Deze luxe uitgeruste uitvoering komt tussen de Blue Lease en Blue Lease Premium-uitvoeringen in en kost 22.590 euro, oftewel 126 euro bijtelling per maand. Peugeot biedt vanaf 1 januari dus drie uitvoeringen van de hatchback aan met 14 procent bijtelling en die zijn allemaal uitgerust met de 1.6 BlueHDi dieselmotor.

De overige versies hebben 20 of 25 procent bijtelling. De 308 SW krijgt een nieuwe uitvoering, Blue Lease Premium. Die is leverbaar in combinatie met 1.2 benzinemotor, 1.6 dieselmotor en 2.0 dieselmotor – allemaal met 20 procent bijtelling. Ook nieuw is de sportief ogende Blue Lease GT, met de sportieve uiterlijke kenmerken van topmodel GT maar niet de motor.

Voor particulieren

Ook voor particuliere kopers heeft Peugeot nieuws over de 308. Er komt een nieuwe uitvoering Style, altijd in combinatie met 1.2 PureTech benzinemotor. De Style is gebaseerd op het tweede uitrustingsniveau Active. De uitrusting omvat onder andere een navigatiesysteem, luxe stoelen, lichtmetalen wielen, parkeersensoren, privacy glass en aluminium dakrails. De vanafprijs bedraagt 24.130 euro.

Ook particuliere kopers kunnen nu de looks van een GT krijgen, maar niet de motor. De GT Line is vanaf januari beschikbaar vanaf 27.200 euro.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *