Nominaties Gezinsauto van het Jaar bekend

De Volkswagen Golf Variant, Peugeot 308 SW en Citroën Berlingo zijn door een vakjury genomineerd voor de titel ‘Gezinsauto van het Jaar’. Het is nu aan de lezers van de organiserende bladen van Jonge Gezinnen en ANWB Kampioen om de winnaar te bepalen.

Negen auto’s deden dit jaar mee aan de voorronde. Alleen vijfdeurs auto’s die tussen mei 2007 en mei 2008 in Nederland zijn geïntroduceerd komen voor de titel in aanmerking. Bovendien mag de auto niet meer dan 27.500 euro kosten. Natuurlijk moet er ook voldoende ruimte aan boord zijn voor een gezin met minimaal twee kinderen.

Op het ANWB Test- en Trainingscentrum in Lelystad voelde een vakjury de negen kandidaten aan de tand. Naast de uiteindelijke drie finalisten, waren dat de Dodge Journey, Ford Focus Wagon, Hyundai i30 CW, Kia Cee’d Sporty Wagon, Renault Kangoo en Skoda Fabia Combi. Bij het beoordelen van de auto’s hebben zij onder meer gelet op veiligheid, interieurruimte, toegankelijkheid, prijs-kwaliteitverhouding, standaarduitrusting, rijeigenschappen en comfort.

Het laatste woord is aan de consument. Op de website www.gezinsautovanhetjaar.nl kunnen bezoekers hun voorkeur voor een van de drie genomineerden uitspreken. Op 30 oktober wordt bekendgemaakt welke auto de opvolger wordt van de Citroën C4 Picasso als Gezinsauto van het Jaar.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *