Nu helemaal: Peugeot RCZ

Na wat flauwe teaserplaatjes laat Peugeot de RCZ nu helemaal zien. De 2+2 coupé is nauwelijks gewijzigd ten opzichte van de conceptcar die twee jaar geleden op de IAA in Frankfurt stond. Op de aanstaande editie in september maakt deze productieversie z’n debuut.

De Peugeot RCZ neemt een unieke positie in binnen het gamma van Peugeot, het is het enige model dat geen nullen in de naam draagt. De RCZ laat zien dat fraaie conceptcars niet alleen ‘voor de show’ zijn. De coupé behoudt in grote lijnen de styling van het prototype.

Het meest opvallende designelement is de dubbele bolling in het dak en de achterruit. Ook het knikje in de raamlijn en de fraaie achterlichten zijn eyecatchers. In de achterklep bevindt zich een beweegbare spoiler. Het dashboard is in grote lijnen overgenomen uit de 308, waarbij direct opvalt dat het middelste uitlaatopening van de ventilatie plaats heeft moeten maken voor een fraai klokje. Ook de materialen zijn naar een hoger plan getild voor de RCZ.

De coupé krijgt de beschikking over drie motoren, een 1.6 THP met 156 of 200 pk en een 2.0 HDiF met 163 pk. Op de IAA laat Peugeot ook een hybride RCZ zien, die de techniek van de in 2011 te verschijnen 3008 Hybrid4 aan boord heeft. De Hybride RCZ is nog een conceptauto maar dat was de RCZ twee jaar geleden ook. In het voorjaar van 2010 komt de coupé op de markt, prijzen zijn nog niet bekend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *