Officieel: elektrische auto PSA van Mitsubishi

Het was al een tijdje bekend maar nu hebben de hoge bazen officieel een handtekening gezet. Mitsubishi gaat de techniek van de iMiev leveren aan PSA Peugeot Citroën voor elektrische modellen.

Osamu Masuko van Mitsubishi en Philippe Varin van PSA Peugeot Citroën hebben een overeenkomst getekend voor een samenwerking op het gebied van elektrische auto’s. Mitsubishi geeft PSA Peugeot Citroën toegang tot de techniek van iMiev. Op basis van dit autootje ontwikkelen de Fransen een eigen model.

De elektrische modellen van Peugeot en Citroën komen eind volgend jaar al op de markt, in oktober van dat jaar start de productie. Dat is nog eerder dan de hybrides van de Fransen, die komen pas in 2011. De techniek van die modellen ontwikkelt PSA wel in eigen huis.

De geheel elektrische iMiev verscheen in juni op de Japanse markt. In Europa voert het Japanse merk momenteel praktijktesten uit met het autootje. Eind volgend jaar komt de iMiev voor Europese consumenten beschikbaar. Voor onze markt wordt de auto optisch en technisch op diverse punten aangepast.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *