Officiële foto’s Peugeot 2008 op straat

De eerste officiële foto’s van de Peugeot 2008 liggen op straat – of beter: op internet. Het debuut van de Opel Mokka- en Nissan Juke-concurrent is dus aanstaande!

Officiële foto’s van de Peugeot 2008 zijn voortijdig op internet beland op eenzelfde wijze als de kersttoespraak van koningin Beatrix. Het Franse tijdschrift l’argus meldde deze week dat het maandag aanstaande officiële foto’s van de nieuwe cross-over zal onthullen op de website. Daarna duurde het niet lang of het lukte iemand de al gereedstaande foto’s te vinden en voor iedereen toegankelijk te maken. 

Zodoende bij deze enkele van de afbeeldingen. De grote lijnen kenden we al van de 2008 Concept, het studiemodel dat afgelopen najaar op de Autosalon van Parijs de aandacht opeiste door z’n kleur. Bij het productiemodel dat we nu zien zijn de details in bijvoorbeeld lichtunits en bumpers volledig uitgewerkt of nog ietwat aangepast. 

Dat de foto’s gereed zijn betekent dat de compacte SUV cross-over klaar is om in productie genomen te worden. Dat gebeurt eerst in de Mulhouse-fabriek in Frankrijk, later wordt de 2008 ook in China en Brazilië gefabriceerd. Al dit jaar kunnen we de Peugeot 2008 in de showrooms verwachten. De officiële première vindt plaats in maart, op de autosalon van Genève. Tegen die tijd verwachten we de technische details. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *