Ongecensureerde versie van Peugeot 308

De nieuwe Peugeot 308 is weinig revolutionair. Dat de ontwerpers wel degelijk meer in hun mars hebben, maar blijkbaar van hogere hand zijn tegengehouden om het grote publiek niet af te schrikken, bewijst de 308 RC Z concept car.

“De ontwerpers hebben zich helemaal kunnen uitleven en de meest uiteenlopende ideeën over automobiliteit in praktische ontwerpen mogen omzetten. Dromen worden werkelijkheid en grenzen worden verlegd”, zo luidt het persbericht van Peugeot. Het is een eigenzinnige 2+2-zits coupé geworden die is opgebouwd volgens de uitgangspunten Pleasurable, Lively, Efficient, Accessible, Simpel en Ecological, kortweg PLEASE.

De Peugeot 308 RC Z weegt zo’n 1200 kilo. Dat had veel meer kunnen zijn als Peugeot geen gebruik had gemaakt van aluminium voor de dakbogen, polycarbonaat voor de achterruit en koolstofvezel voor vele carrosseriedelen. De concept car is even lang als de reguliere 308, maar 2,5 centimeter breder dan de hatchback. Ondanks het compacte formaat van de auto biedt de bagageruimte volgens Peugeot voldoende plaats voor een mountainbike.

Het studiemodel is voorzien van een aangepaste 1,6-liter THP-motor, die ook in de 207 RC te vinden is. Het vermogen is opgekrikt van 175 naar 218 pk. Met een trekkracht van 280 Nm sprint de 308 RC Z in zeven seconden van 0 naar 100 km/h. De topsnelheid is 235 km/h. Het gemiddelde verbruik is vastgesteld op 6,7 liter per 100 kilometer.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *