Ontknoping Peugeot 207 RC komt in zicht

Beetje bij beetje komen er nieuwe details van het topmodel uit de 207-serie van Peugeot naar buiten. De technische gegevens van de Franse hot hatch lagen al op straat en inmiddels is ook de eerste foto van de auto op internet opgedoken.

Het enige geheim dat nog niet is ontrafeld is de naam van het model. Hoewel op de nummerplaten op de foto’s duidelijk 207 RC staat, spreken de Fransen constant over de 207 GTI. De typeaanduiding blijkt per land te verschillen en in Nederland is hierover nog geen besluit genomen. Maar ja, what’s in a name.

Het gaat natuurlijk om de auto zelf, en daar mankeert niets aan. De 207 RC krijgt dezelfde motor als de nieuwe Mini Cooper S. Deze 1,6-liter THP 16V levert 175 pk, 25 pk meer dan de motor in het huidige topmodel. Het maximumkoppel bedraagt 240 Nm, maar dankzij een overboost-functie kan dit tijdelijk worden verhoogd tot 260 Nm. De sprint van 0 naar 100 km/h duurt 7,1 seconden en de topsnelheid bedraagt 220 km/h. Daarmee is de 207 RC een geduchte concurrent voor de onlangs gepresenteerde Opel Corsa OPC, die met een 192 pk sterke 1,6-liter turbomotor 7,2 seconden nodig heeft voor de standaardsprint en een top heeft van 225 km/h. Komend voorjaar verschijnt de Peugeot 207 RC, of GTI, op de Nederlandse markt. De prijs is nog niet bekend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *