Ook opfrisbeurt voor Peugeot 107

Als de Citroën C1 een kleine facelift ondergaat, kan de Peugeot 107 natuurlijk niet achterblijven. De twee Franse stadsautootjes zijn immers gezamenlijk ontwikkeld. Ook Peugeot heeft zich beperkt tot minimale aanpassingen aan de voorkant en een nieuwe, zuinigere motor.

De kentekenplaat van de 107 is net als bij de andere modellen van Peugeot aan de onderzijde van de bumper geplaatst. De nieuwe luchtinlaat is voorzien van een honingraat grille. Op de bumper zijn ventilatieopening aangebracht. Daarnaast geven sierstrips het neusje van de 107 meer glans. Optioneel is de voorzijde te verrijken met mistlampen.

De vernieuwde Peugeot 107 is tijdelijk leverbaar als Sublime voor 11.015 euro. De speciale uitvoering is gebaseerd op de XS-uitrusting en voegt daar onder meer een toerenteller, radio/cd-speler met aansluiting voor mp3-spelers en airconditioning aan toe. De XS bevat verder onder andere zij-airbags, elektrisch bedienbare ruiten, centrale deurvergrendeling en Isofix-bevestigingspunten. Standaard beschikt de 107 al over ABS, frontairbags, elektrische stuurbekrachtiging en een in hoogte verstelbaar stuur.

Peugeot voorziet de 107 uiteraard van dezelfde 1,0-liter benzinemotor als de Citroën C1. Met een gecombineerd verbruik van 4,5 liter per 100 kilometer en een CO2-uitstoot van 106 gram per kilometer is deze krachtbron nog vriendelijker voor het milieu geworden. De nieuwe Peugeot 107 wordt in de loop van december in de Nederlandse showrooms verwacht.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *