Opel-rijders houden van Jan Smit

Opel-rijders hebben over het algemeen een voorkeur voor Nederlandstalige muziek. In één op de drie Opels wordt het liefst een cd van Jan Smit, Nick & Simon of Frans Bauer opgezet. Dit blijkt uit een enquête van veilingsite Marktplaats.nl.

Ford-eigenaren houden daarentegen meer van internationale hits, van bijvoorbeeld Madonna, Coldplay of Rihanna. Ruim dertig procent van de Ford-klanten luistert tijdens het autorijden bij voorkeur naar Top 40-muziek. Een kwart van de Volkswagen-bezitters stemt de radio regelmatig af op BNR Nieuwsradio. Jongerenzender Slam FM doet het vooral goed onder Peugeot-rijders. In zestien procent van de Peugeots knalt de dancemuziek uit de speakers.

Marktplaats vroeg vijftienhonderd bezoekers van de autorubriek naar hun voorkeuren op muziekgebied. Ruim tachtig procent van de ondervraagden geeft aan vaak mee te zingen met de muziek. Zeventig procent heeft de radio opstaan. Radio 538 blijkt de favoriete zender te zijn van de ondervraagden. Eén op de vijf marktplaatsbezoekers schakelt op deze zender in. Twaalf procent kiest voor Q-music. Daarna volgen Sky Radio, Radio Veronica en Radio 3FM. De radioprogramma’s van Edwin Evers en Lindo Duvall blijken het meest beluisterd te worden in een Volkswagen of Ford, gevolgd door Opel, Peugeot en Renault.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *