‘Opvolger Peugeot 607 terug op agenda’

Peugeot overweegt om een productieversie te ontwikkelen van de HX1 Concept die op de autoshow van Frankfurt debuteerde. Deze auto komt dan boven de 508 te staan.

Peugeot wil graag een opvolger ontwikkelen voor de 607. Hoewel de 508 het verdwijnen van dit voormalige topmodel deels heeft opgevangen wil Peugeot graag een nieuw vlaggenschip in haar gamma. De HX1 die op de autoshow van Frankfurt stond geeft de eerste voorzet.

Het Duitse tijdschrift Autobild meldt nu dat Peugeot serieuze plannen heeft om een productieversie van de HX1 te maken. Een nieuw topmodel is goed voor de merkwaarde van Peugeot maar de ontwikkelkosten zijn hoog. De Chinese markt kan nu uitkomst bieden, daar is de vraag naar luxemodellen groot.

Als de HX1 op de markt komt zal hij zijn shooting brake-achtige koets behouden. Er komt dus geen klassieke sedan. Wel zal de auto leverbaar worden als dieselhybride – met dezelfde techniek als de conceptcar aan boord heeft. De HX1 is 4,95 meter lang, groter dan een Mercedes R-Klasse.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *