Peugeot 2008: crossover ‘voor de hele wereld’

Peugeot onthult de 2008 officieel. Deze crossover gaat over de hele wereld verkocht worden en maakt z’n werelddebuut op de autosalon van Genève in maart.

De Peugeot 2008 is officieel. Nadat dit weekend de eerste foto’s al opdoken heeft Peugeot de auto nu zelf onthuld. Het publieksdebuut vindt pas plaats op de autosalon van Genève in maart, tot die tijd moeten we het met de plaatjes doen.

De 2008 lijkt als twee druppels water op de gelijknamige conceptcar, waardoor ook enkele opvallende stijlelementen behouden zijn gebleven, zoals de ‘bobbel’ in het dak bij de B-stijl, de zwevende grille en het ‘hapje’ uit de koplampen. Verder draagt het ontwerp veel ontwerpkenmerken van de 3008 en 208 met zich mee. Niet zo vreemd, de 2008 staat ook tussen die twee modellen in met z’n lengte van 4,16 meter.

Peugeot gaat de auto leveren met een e-HDI dieselmotor en meerdere versies van de nieuwe driecilinder benzinemotor. De 2008 is het eerste model van Peugeot dat in dezelfde vorm over de hele wereld verkocht gaat worden en wordt ook op drie plaatsen geproduceerd: in Frankrijk, China en Brazilië. Komende zomer staat de auto in de Nederlandse showrooms.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *