Peugeot 206 aangescherpt

Peugeot voelt de hete adem van de concurrentie in haar nek. De 206 is al niet meer de meest verkochte auto in ons land dat is stalgenoot 307 en binnenkort komen natuurlijk de nieuwe Golf en Astra op de markt. De nieuwe 206 (207?) laat nog zeker tot 2005 op zich wachten, dus vond Peugeot het tijd om het huidige model nog eens aan te scherpen.

Het is de tweede upgrade voor de 206 binnen een jaar. Afgelopen voorjaar werd het uiterlijk grille, bumpers, achterlichten, achterkleplijst en de standaarduitrusting al gewijzigd. Nu wordt de techniek onder handen genomen. Zo is vanaf december een nieuwe 1.4 16V benzinemotor leverbaar met 65 kW/88 pk. Alleen de nieuwe basisversie PopArt, de XR, de X-line en de automaatversies houden de oude achtkleps motor. Nieuw is ook dat vrijwel alle versies voortaan standaard ABS en windowairbags hebben.

Crisisversie

De nieuwe 206 PopArt sluit naadloos aan bij de huidige economie. Voor maar &#8364 11.500,- heb je een alleraardigst autootje, dat bovendien standaard is voorzien van windowairbags en een radio/cd-speler. De motor is een 1.1 met 44 kW/60 pk, maar tegen bijbetaling is ook de achtkleps 1.4 leverbaar. De PopArt is er in Transame Blauw en Transame Brique.

Verder is er een nieuwe 206 XS Pack, met onder andere airco, radio/cd-speler en een regensensor. Ook voor audiofreaks is er goed nieuws, want JBL heeft voor de 206 een complete geluidsinstallatie samengesteld, waarmee je op de boulevard (raampjes open!) zeker de blits maakt. Het systeem bestaat uit een 8-kanaals versterker met 240 Watt, een in de kofferbak gemonteerde subwoofer (wie zeurt er over bagageruimte?) en maar liefst 8 luidsprekers. De vernieuwde 206 is per direct leverbaar.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *