Peugeot 207 best verkocht in september

Net als in augustus was de Peugeot 207 ook in september het best verkochte model in Nederland. Van het nieuwe model van de Franse fabrikant werden afgelopen maand 1.446 exemplaren geregistreerd. Achter de 207 was er een gelijkopgaande strijd tussen de Opel Astra, Ford Focus en Volkswagen Golf.

Hoewel de Golf deze strijd nipt verloor, met 1.087 exemplaren tegenover 1.180 Astra’s en 1.162 Focussen, staat het model over heel 2006 gezien nog steeds op kop. In de eerste negen maanden van 2006 zijn 11.421 Volkswagens Golf op kenteken gezet. Opel blijft in de achtervolging met de Astra, waarvan 11. 147 exemplaren zijn verkocht. Peugeot heeft met de 307 ook nog een ijzer in het vuur, maar dit model verloor in september wat terrein. Een vijfde plaats afgelopen maand met 889 verkochte exemplaren brengt het totaal op 10.122.

Peugeot was in totaal echter wel het best verkochte merk in september, onder aanvoering van de populaire 207. Volkswagen moest voor de verandering eens genoegen nemen met de tweede plaats. De kans dat dat aan het eind van het jaar ook zo zal zijn is echter gering, want Volkswagen heeft met nog drie maanden te gaan bijna zesduizend auto’s meer verkocht dan naaste concurrent Opel. Renault en Peugeot hebben een achterstand van meer dan tienduizend stuks.

Kleine groei
In totaal zijn in september 39.654 nieuwe personenauto’s verkocht. Dat is negen procent minder dan vorig jaar, maar RAI en BOVAG haastten zich daarbij te vermelden dat deze maand vorig jaar een positieve uitschieter was. Over het hele jaar gezien vertoont de automarkt nog altijd een kleine groei. Waar vorig jaar na drie kwartalen 388.254 nieuwe auto’s werden verkocht, staat de teller nu twee procent hoger op 396.966 exemplaren.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *