Peugeot 207 blijft aan kop

De Peugeot 207 was afgelopen maand wederom het best verkochte model in Nederland. Maar daarachter vinden we toch een paar verrassingen terug. De totale verkoop in juni lag een stuk lager dan vorig jaar, maar dat was dan ook een zeer sterke maand in 2007.

In juni werden 8,5 procent minder auto’s verkocht dan in dezelfde maand een jaar geleden. Over het hele jaar gezien gaan de verkopen gelijk op.

Achter de Peugeot 207 neemt opvallende genoeg de Ford Ka de tweede plaats in. Het model loopt al tegen het einde van zijn levenscyclus, maar bewijst nog altijd sterk voor de dag te kunnen komen. Ook de derde plaats is voor een ‘outsider’. Geen Volkswagen of Opel dit keer, maar de Hyundai i10.

Bij de merken heeft Ford de koppositie gepakt, ten koste van Volkswagen en Opel. De verschillen in de top drie zijn echter gering. Kort daarachter staat Peugeot. Toyota en Renault strijden om de vijfde positie. Citroën en Fiat kijken op de zevende en achtste plaats al tegen een forse achterstand aan. Het Italiaanse merk zet echter wel de stijgende lijn van de afgelopen tijd door. Ook BMW, Honda en Dacia timmeren goed aan de weg. Volvo, Kia, Alfa en Saab zitten juist in een dipje.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *