Peugeot 207 Economique: net niet schoon genoeg

Peugeot introduceert de Economique-versie van de 207 in Europa. Hoewel deze uitvoering flink zuiniger en schoner is dan de standaard Peugeot 207, stoot de auto nog net iets te veel CO2 uit om in de 14 procent bijtellingscategorie te vallen.

Het gemiddelde verbruik van de reguliere 207 ligt op 4,5 l/100 km en de CO2-uitstoot op 120 g/km. De nieuwe Economique-versie met 1.6 HDI-dieselmotor (90 pk, 218 Nm koppel) doet het een stuk beter. Die verbruikt gemiddeld 3,8 l/100 km diesel, ofwel 1 op 26. De CO2-emissie is teruggebracht naar 99 g/km CO2.

Hiervoor is de Peugeot 207 zowel uiterlijk als technisch onder handen genomen. De luchtweerstand is teruggebracht van een cw-waarde van 0,30 naar 0,27 door een aerodynamische bodykit. Die bestaat uit onder meer een achterspoiler, optimale luchtinlaten, gestoomlijnde bumpers, andere velgen en een vlakke bodem. Ook staat de auto 5 mm dichter bij de weg en op banden die een lagere rolweerstand hebben.

Technische zijn de nodige ingrepen gedaan om efficiënter om te gaan met de brandstof. De versnellingen zijn langer en de ophanging lager. De 207 Economique heeft een andere intercooler (warmtewisselaar) en aangepaste software voor het motormanagement. Verder kan de bestuurder zelf nog een steentje bijdragen door te schakelen wanneer de indicator dat aangeeft.

Hoewel de ingrepen hun uitwerking niet hebben gemist, is het net te weinig om in Nederland binnen de 14 procent bijtellingscategorie te vallen. Het is ook nog de vraag of de Europese 207 Economique in Nederland verkocht gaat worden. Misschien krijgen we wel een licht aangepaste versie, waarbij de CO2-uitstoot wél onder de 95 g/km komt. De prijzen zijn nog niet bekend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *