Peugeot 207 komt eraan

Peugeot heeft de opvolger van de 206 al een tijdje in voorbereiding. In de tweede helft van het volgend jaar moet de 207 het grootste Franse succesnummer tot nu toe doen vergeten. Zoals Peugeot al eerder deed, zal in eerste instantie een fast-back versie geïntroduceerd worden, gevolgd door de 207 SW en de 207 CC

De nieuwe Peugeot 207 staat op het platform van de Citroën C3 en vertoont dezelfde uiterlijke kenmerken als de onlangs gelanceerde 407. Dat houdt dus onder mee in dat het nieuwe model ook de enorme grille krijgt, die de 407 nu al de bijnaam poor mans Ferrari heeft opgeleverd. Ten opzichte van zijn voorganger zal de 207 iets in lengte groeien, met als gevolg meer ruimte in het interieur en dankzij een langere wielbasis ook een beter rijcomfort.

Sesam open u

Twee jaar geleden toonde Peugeot onder de naam Sésame al een voorloper van de 207, al was dat nog een studiemodel van een kleine MPV met schuifdeuren. Opvallend aan dit concept was de glazen dakconstructie. Het lijkt erop dat Peugeot deze auto zal uitbrengen onder de naam 208, om daarmee de strijd aan te binden met autos als de Fiat Idea en Opel Meriva. Overigens is er ook al een opvolger voor de 106 in voorbereiding. Niet geheel verrassend, wordt dit de Peugeot 107, die vanaf 2005 in Tsjechië geproduceerd zal worden, in een fabriek waar dan ook kleine modellen van Toyota en Citroën van de band zullen rollen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *