Peugeot 207 meest verkocht in februari

De Peugeot 207 was afgelopen maand het best verkochte model. Met een totaal van 2.398 stuks werden van de Franse auto bijna 800 exemplaren meer verkocht dan van de Toyota Aygo, die op de tweede plaats eindigde. Daar vlak achter eindigden de Opel Corsa en Volkswagen Golf op de derde en vierde plaats. De 308 maakte met de vijfde plaats het succes voor Peugeot compleet.

De Volkswagen Golf behoudt op basis van de goede eerste maand nog wel de eerste plaats van het jaar tot dusver. Na twee maanden staat de Golf op een totaal van 4.481 stuks. De Peugeot 207, het best verkochte model van vorig jaar, heeft zijn achterstand echter teruggebracht tot minder dan 500 exemplaren. De Opel Corsa is met 3.267 registraties ook in deze ranglijst op de derde positie terug te vinden.

Ford neemt de vierde en vijfde plaats in met de nieuwe Mondeo en Focus, waarvan respectievelijk 2.374 en 2.300 stuks zijn verkocht in de eerste twee maanden van 2008. Achter de Opel Astra en Volkswagen Polo op de zesde en zevende plaats, duikt de nieuwe Citroën C4 Picasso op. De top tien wordt compleet gemaakt door twee Japanse modellen: de Toyota Aygo, die in februari met een tweede plaats duidelijk profiteerde van het nieuwe belastingstelsel, en de Suzuki Swift. De Peugeot 308 bleef ondanks de vijfde plaats in februari net buiten de top tien.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *