Peugeot 207 op z’n Braziliaans

Peugeot heeft speciaal voor de Zuid Amerikaanse markt een aparte 207 ontwikkeld. Feitelijk is het niets meer of minder dan een verbouwde 206, die dankzij de nieuwe neus wat moderner oogt.

De Brazilianen spreken van de ‘eerste zelf ontwikkelde auto’, maar dat is wellicht iets te veel van het goede. De basis is namelijk een Peugeot 206, waar een nieuwe neus op is geschroefd. Ook het dashboard heeft heel wat nieuwe 207-kenmerken in zich, maar is in de basis het oude exemplaar uit de 206.

Peugeot wil de komende jaren flink groeien in Zuid Amerika en deze budgetauto moet daar voor een flink deel aan bijdragen. De Europese 207 is voor die markt te duur dus werd de bestaande 206 doorontwikkeld en omgedoopt tot 207. Hij komt er als hatchback of SW en in een later stadium als sedan.

De 206 krijgt daarmee opnieuw een tweede leven, in China gaat ‘ie met aangepaste neus als Citroën C2 door het leven. Net als die C2 is de Braziliaanse 207 niet voor hier bedoeld, ook al staat de 206 in Nederland nog steeds in prijslijst als goedkoop alternatief.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *