Peugeot 208 GTi 30th Anniversary: lekker brutaal

Peugeot komt met een wel heel bijzonder uitgevoerde 208 GTi: de 30th Anniversary Special Edition. Een hele mond vol, maar waar het op neerkomt is: meer vermogen, meer koppel en meer kleur.

30 jaar geleden introduceerde Peugeot de 205 GTi. Om de verjaardag van dat model te vieren komt het merk met de 208 GTi 30th Anniversary Special Edition. Om meteen maar met het belangrijkste te beginnen: hij is vanaf november te verkrijgen.

De 30th Anniversary valt natuurlijk vooral op door z’n opvallend gekleurde koets. We zagen deze combinatie al eens eerder op studiemodellen van Peugeot, maar nu gaat het merk de gewaagde kleurencombi daadwerkelijk op een productiemodel toepassen. Naast rood/grijs is ook rood/wit mogelijk.

De speciale uitmonstering komt samen met een vermogensupdate van de 1.6 THP-motor. Die levert in deze feesteditie 208 pk vermogen, 8 pk meer dan in de gewone GTi. Het koppel ligt 25 Nm hoger op 300 Nm. De toevoeging van een Torsen differentieel en een speciale setting van besturing en vering zorgen voor sportievere rij-eigenschappen.

De 208 GTi 30th Anniversary is komend weekend voor het eerst te zien, op het Goodwood Festival of Speed in Engeland. In november is de speciale editie te koop, de prijs is nog niet bekend.   

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *