Peugeot 208 Hybrid FE krijgt vorm

Op de autosalon van Genève eerder dit jaar was de 208 Hybrid FE nog een stuk plastic, op de aanstaande IAA in Frankfurt transformeert ‘ie tot rijdend studiemodel.

Peugeot werkt samen met Total aan de extreem zuinige 208 Hybrid FE. Die stoot de helft minder CO2 uit dan de 208 met 1.0 VTi-motor maar accelereert net zo snel van 0 naar 100 km/u als de GTi. Dat betekent 49 g/km CO2 en van 0-100 km/u in 8 seconden. Deze mooie cijfers krijgen nu vorm. Eerder dit jaar op de autosalon van Genève zagen we al een kunststof voorbeeldauto, op de autoshow van Frankfurt is ‘the real deal’ te zien – hoewel nog steeds een studiemodel.

Peugeot heeft bij het zuiniger en sneller maken van de 208 op vier hoofdpunten gefocust: gewicht, aerodynamica, motorefficiency en terugwinnen van energie. Volgens Peugeot wint de 208 Hybrid FE 25 procent van de gebruikte energie terug via de hybride aandrijflijn.

De aerodynamica is geoptimaliseerd, onder meer door de achterkant van de 208 aan te passen. Het levert een verbetering van 25 procent in Cw-waarde op. Het gewicht van de FE Hybrid is 20 procent – oftwel: 200 kilogram – lager dan dat van een gewone benzine-208. Het studiemodel is onder andere vervaardigd uit polycarbonaat en composietmateriaal. De 1.2 VTi-motor, die onderdeel is van een hybride aandrijflijn, opereert 10 procent zuiniger.

Peugeot gaat de 208 Hybrid FE uitwerken tot productiemodel maar of die dezelfde fraaie specificaties als het studiemodel zal hebben is nog niet bekend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *