Peugeot 208 krijgt nieuw design

De opvolger van de populaire Peugeot 207 krijgt een ontwerp dat breekt met het verleden. Het wordt de eerste Peugeot met een nieuw familiegezicht.

Het is geen nieuws dat Peugeot een nieuwe designtaal ontwikkelt. Vorig jaar al zagen we de conceptcars SR1 en HR1 (hiernaast afgebeeld) die de nieuwe stijl illustreerden. Nu is Peugeot klaar om het nieuwe familiegezicht in te gaan voeren. Het eerste model dat hiermee aangekleed wordt is de opvolger van de Peugeot 207, die voorlopig ‘208’ wordt genoemd maar mogelijk een geheel andere naam krijgt.

In een interview met vakblad Automotive News Europe lichtte PSA-designdirecteur Jean-Pierre Ploue deze nieuwe stap toe. “De 208 en ieder model dat daarop volgt moet eenvormig zijn.” Dat heeft te maken met de wereldwijde verkoop: “De 208 moet wereldwijd verkocht kunnen worden, in Azië, Zuid-Amerika of waar dan ook net zo goed als in Europa. Hij moet makkelijk te herkennen zijn als een echte Peugeot, overal ter wereld.”

Peugeot volgt hiermee de strategie van andere fabrikanten zoals Volkswagen en Ford. Het idee is dat een uniform gezicht bijdraagt aan het merkimago maar ook dat de Peugeot-modellen aantrekkelijk worden voor een groter publiek. Dat betekent dat de ‘grote muil’ verdwijnt: “Je zult een beetje terugzien van de SR1 conceptcar. De SR1 staat voor het design dat we willen, atletisch, puur, elegant en precies met veel allure.” Voorlopig rijdt de 208-testversie nog met vuilniszakken bekleed rond dus op het uiteindelijke uiterlijk moeten we nog even wachten.

Het debuut van de Peugeot 208 wordt volgend jaar maart verwacht op de autoshow in Genève. Over de techniek is nog weinig bekend, behalve dat er ‘nieuwe driecilinder motoren’ komen. We denken daarbij aan de 1.2 THP turbo benzinemotor uit de HR1 Concept, maar verwachten ook de zuinige e-HDI dieselmotoren. Verder zou de auto flink minder wegen dan de 207. Deze voorloper, die in 2006 in productie kwam, is het populairste automodel in Europa.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *