Peugeot 208: nieuw tijdperk

De Peugeot 208 is officieel. Nadat dinsdag de eerste beelden al uitlekten presenteert Peugeot nu haar nieuwe compacte hatchback aan de wereld.

De Peugeot 208 is de eerste auto van een nieuwe generatie Peugeots, zowel qua design als qua techniek. De 208 kenmerkt zich door een ruimer interieur terwijl de buitenmaten kleiner zijn ten opzichte van de 207. In de lengte scheelt het 7 centimeter, in de hoogte 1 centimeter. De bagageruimte is gegroeid met 15 liter en de beenruimte achterin heeft er 5 centimeter bijgekregen.

Peugeot ‘nieuwe stijl’ kenmerkt zich met vloeiende vormen, een ‘zwevende’ grille en boemerangvormige achterlichten. In het interieur ging Peugeot radicaal te werk. Het instrumentarium is opvallend hoog geplaatst, net als het aanraakscherm. Het kleine stuur moet zorgen voor een meer intuïtieve rijbeleving, volgens Peugeot. Verder maakt Peugeot gebruik van fraaie, hoogglans zwarte bedieningspanelen.

Het motorenaanbod omvat vijf diesels en twee benzinemotoren. Die laatste zijn geheel nieuwe driecilinders met 1,0 en 1,2 liter inhoud en een CO2-uitstoot van slechts 99 g/km. De meest zuinige dieselmotor is de e-HDi, die verbruikt slechts 3,4 l/100 km (1 op 29,4) en is goed voor een CO2-uitstoot van 87 g/km – waarmee dit model de komende jaren nog profiteert van 14 procent bijtelling.

De 208 rolt in het voorjaar van 2012 de showrooms binnen. Voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *