Peugeot 208: nieuwe benadering

Peugeot hamert erop: de 208 benadert de bestuurder op een nieuwe manier. Op welke manier precies ervaren we op de autosalon van Genève.

Dat de nieuwe Peugeot 208 een leuke, onderscheidende verschijning is dat zagen we al op de eerste officiële foto’s. Eén van de meest interessante nieuwkomers dit jaar, vooral ook omdat Peugeot eigenwijs durft te zijn.

Let your body drive. Dat is de ‘nieuwe benadering’ volgens de PR-dame van het merk. Het heeft vooral te maken met de plaatsing van het instrumentarium en beeldscherm hoog op het dashboard en het kleine stuurtje. Het maakt dat de 208 knus is van binnen en ‘anders dan anders’. Een wereld van verschil met de 207.

Peugeot introduceert op de autosalon ook de 208 GTi. De getoonde auto is nog een conceptcar maar ‘zo goed als productieklaar’. Volgens de woordvoerster reageren klanten nu al enthousiast – “wauw, eindelijk” – op de 208 GTi, een soort van terugkeer van de ‘hot hatch’ bij het merk. Verder laat Peugeot nog de 208 XY Concept zien maar dat is een ‘pure conceptcar’, die laat zien wat de aankleedmogelijkheden zijn van de 208.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *