Peugeot 208: terug naar roots

De eerste foto’s van de nieuwe Peugeot 208 zijn voortijdig op internet beland. Ook hebben we de eerste informatie over de nieuwe hatchback.

Groter en zwaarder. Dat is de 207 ten opzichte van de 206. Met de 208 gaat Peugeot terug naar z’n roots, de auto is maar liefst 110 kg lichter en 7 centimeter korter. Samen met nieuwe driecilinder benzinemotoren zorgt dat voor een lager verbruik en minder uitstoot van CO2.

De driecilinders hebben een inhoud van 1,0 en 1,3 liter en stoten in het gunstigste geval 99 g/km CO2 uit. Dat is dus goed voor vrijstelling van wegenbelasting. Waarschijnlijk geldt dat ook voor een of meerdere dieseluitvoeringen maar daar hebben we nog geen cijfers van.

De 208 is de eerste Peugeot met de nieuwe ontwerpstijl. Peugeot geeft de drie- en vijfdeurs elk een eigen gezicht mee, waarbij de driedeurs uiteraard een wat sportiever ontwerp heeft. Het interieur is opvallend vormgegeven, met een hooggeplaatst instrumentarium. Later deze week zal Peugeot de 208 officieel onthullen dus dan hebben we meer informatie.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *