Peugeot 208 XY: DS volgens Peugeot

XY wordt de nieuwe lijn luxe uitvoeringen van Peugeot. De 208 XY trapt af.

Peugeot presenteert de 208 XY, een moment dat Peugeot een ‘nieuw hoofdstuk’ in haar geschiedenis noemt. De letters XY zijn in de toekomst te vinden op de chique topuitvoeringen van de Peugeot-modellen. Het merk heeft daarbij ongetwijfeld met een schuin oog naar zustermerk Citroën gekeken, dat met de ‘premium’ DS-lijn veel succes heeft.

De 208 XY wordt voorgesteld op de autosalon van Parijs eind deze maand. Helemaal nieuw is het model niet want op de autosalon van Genève eerder dit jaar stond de XY Concept en die was naar nu blijkt praktisch productieklaar.

Wat maakt de XY zo bijzonder? Bijvoorbeeld zijn speciale paarse kleur Purple Night, al is de XY ook in andere kleuren te verkrijgen. Paarse details keren terug in het interieur, de koplampunits en de wielen. Chromen details in de grille, hoogglans zwarte accenten en 17 inch wielen maken het plaatje compleet.

In het interieur is een bronskleurig dashboard te vinden en de stoelen zijn bekleed met een combinatie van luxe kunststof en Alcantara. Luxe voorzieningen als een panoramadak, navigatiesysteem met 7 inch beeldscherm en – voor het eerst op een Peugeot – een inparkeersysteem zijn eveneens standaard. De XY wordt leverbaar met vier motoren: de 1.6 VTi met 120 pk, de 1.6 THP met 155 pk en twee smaken diesel, de 1.6 HDi met 92 of 115 pk. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *