Peugeot 3008 GTi, waarom niet?

Peugeot wil van al zijn modellen topversies uitbrengen. En dus zou het zomaar kunnen dat er van de nieuwe 3008 een GTi-uitvoering komt. Maar alleen als klanten het willen.

Komt er een Peugeot 3008 GTi? Peugeot wil graag, maar is afwachtend: “Onze stategie is om in principe van elk model sportieve topuitvoeringen op de markt te brengen, zoals de GT en GTi”, aldus Laurent Blanchet, hoofd productontwikkeling, tegen Autocar. Peugeot kan van de 3008 een GTi maken, maar doet dat alleen als er vraag naar is.

Van de nieuwe 3008, die in het najaar bij de dealers verschijnt, heeft het merk al de semi-sportieve GT-uitvoering (foto) voorgesteld. Die is technisch en optisch aangepast, maar een eventuele GTi gaat nog een stapje verder. Peugeot kan voor de 3008 de techniek van de 308 GTi gebruiken, onder andere door de 270 pk sterke 1.6 THP-motor in de SUV te hangen.

Het is niet bekend wanneer Peugeot een besluit neemt over de komst van de 3008 GTi. Waarschijnlijk hangt veel af van de vraag naar de GT-uitvoering.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *