Peugeot 3008: het mooiste komt nog

Peugeot brengt de eerste informatie en foto’s naar buiten van de nieuwe 3008. Met deze crossover hoopt Peugeot een graantje mee te pikken van het succes dat Nissan met de Qashqai heeft.

De Peugeot 3008 is een kruising van een SUV, MPV en een stationwagen. In tegenstelling tot de Qashqai kun je op de Peugeot geen vierwielaandrijving bestellen. Om dat te ondervangen heeft het merk Grip Control ontwikkeld, een antislipsysteem met vier standen: normaal, sneeuw, terrein en zand. Daarvoor moet je dan wel speciale Mud&Snow-banden bijbestellen anders glibber je alsnog alle kanten op.

De 3008 is 4,36 m lang en heeft zowel voor- als achter weinig overhang waardoor de wielbasis met 2,61 flink is. Dat heeft gunstige gevolgen voor de binnenruimte. Het dashboard verschilt behoorlijk met die van de 308 en doet een beetje SUV-achtig aan. Peugeot belooft hoogwaardige materialen in het 3008 binnenste. De bagageruimte is met 512 liter fors en dankzij de tweedelige achterklep en in hoogte verstelbare laadvloer variabel toepasbaar.

De 3008 wordt leverbaar met bekende motoren, bij de verkoopstart in het voorjaar is er keuze uit drie 1,6 liter krachtbronnen. De 1.6 VTi heeft 120 pk en 1.6 THP biedt 150 pk. Dieselen kan met 1.6 HDi met 110 pk, die ook leverbaar wordt met gerobotiseerde handbak. Later volgt nog een 2,0 liter HDi met 150 pk.

Het mooiste komt nog, in 2011 brengt Peugeot een hybrideversie (HYbrid4) op de markt van de 3008. Die is niet alleen zuiniger en schoner maar heeft ook vierwielaandrijving, wat mogelijk wordt gemaakt omdat elektromotoren de achterwielen aansturen. Peugeot maakt in februari de prijzen en specificaties bekend van de ‘gewone’ versies, we verwachten de 3008 tegen het eind van het voorjaar in de showroom.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *