Peugeot 3008 is te vroeg

Naar verwachting wordt later op de dag de nieuwe Peugeot 3008 onthuld. Een van de foto’s is te vroeg op internet beland. 

Zie hier de eerste afbeelding van de nieuwe Peugeot 3008. Naar verluidt wordt deze vanavond onthuld. Via het Franse internetforum WorldScoop is de eerste officiële afbeelding al op internet terechtgekomen. Hoewel in lage resolutie zien we duidelijk dat Peugeot hetzelfde trucje toepast als op de onlangs gefacelifte 2008: het maakt van de Peugeot 3008 een SUV.

Je ziet het aan de hoge schouderlijn en de iets aflopende, ‘zwevende’ daklijn. Daarnaast zie je invloeden van de Quartz-concept terug. Nu de 3008 ook op het EMP2-platform komt te staan kun je ‘em zien als de SUV-uitvoering van de 308. De opvolger van de hatchback met MPV-trekjes krijgt natuurlijk het nieuwe familiegezicht mee. Verder zal de 3008 uitgevoerd worden met de nieuwste versie van de i-Cockpit, het digitale instrumentencluster. 

De dieselhybride Peugeot 3008 zal naar verluidt niet terugkeren. Wel is een benzinehybride versie gepland. De EMP2-bodemplaat is in eerste instantie bedoeld voor voorwielaangedreven modellen maar de eveneens mogelijke All-Wheel Drive uitvoering zou ook in het draaiboek opgenomen zijn. We houden jullie op de hoogte zodra de wagen officieel onthuld wordt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *