Peugeot 3008 komt ook als sportieve GT

De nieuwe Peugeot 3008 komt ook als GT. Peugeot levert het sportieve model met 180 pk sterke dieselmotor.

Peugeot presenteert nu al de sportieve GT-versie van de 3008, enkele weken na de onthulling van het nieuwe model. Met de GT brengt wordt het motoraanbod uitgebreid, de sportieve uitvoering heeft namelijk een 180 pk sterke 2.0 BlueHDi dieselmotor. Deze motor is gekoppeld aan een zestraps automatische versnellingsbak.

De GT-uitvoering heeft een grotere spoorbreedte, voor een betere wegligging. De wielkasten zijn om die reden verbreed en bieden plaats aan tweekleurige, 19 inch wielen. De GT-uitvoering is verder te herkennen aan de sportieve grille, speciale bumpers, rvs details en de dubbele uitlaatpijp. Ook standaard op de GT: led-koplampen met dynamische knipperlichten. Dat laatste wil zeggen dat de verlichting in de richting van de bocht ‘beweegt’.

Standaard wordt de 3008 GT geleverd met het dak in een contrasterende kleur, maar echt opvallen doe je met drie verschillende kleuren. Het achterste van de auto wordt dan in een andere kleur gespoten dan het voorste deel.

Het interieur van de GT is aangekleed met speciale bekleding, die deels uit Alcantara bestaat. Opvallende stiksels, GT-logo’s en grijs-eiken dashboardpanelen maken de sportieve uitstraling compleet.

Wil je niet het vermogen, maar wel de looks? De 3008 wordt ook leverbaar als GT-Line, met diverse sportieve uiterlijkheden van de GT maar dan in combinatie met minder vermogen. De nieuwe 3008 verschijnt in oktober bij de dealers, inclusief de GT en GT Line-uitvoeringen. De prijzen zijn nog niet bekend. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *