Peugeot 3008 staat al gereed

Op een Peugeot fabrieksterrein zijn al exemplaren ontdekt van de MPV-variant van de Peugeot 308, die waarschijnlijk 3008 gaat heten. De SUV/hatchback cross-over moet de concurrentie aangaan met populaire auto’s.

Nu de eerste spionagefoto’s van de wagen op internet circuleren, bevestigt fabrikant PSA dat er een productiemodel komt van de Peugeot Prologue concept die werd gepresenteerd op de Autosalon van Parijs. Wat heet één productiemodel? In 2009 wordt de tweewiel aangedreven versie geïntroduceerd, die naar keuze op benzine of diesel rijdt. Deze compacte MPV wordt met twee extra zitplaatsen uitgebreid tot zevenpersoons MPV, te verschijnen in 2010. Weer een jaar later volgt een all-wheel drive diesel-hybride uitvoering.

Dat betekent forse concurrentie voor zusterbedrijf Citroën. De Peugeot 3008 wordt een interessant alternatief voor de populaire modellen Citroën Xsara Picasso en C4 Picasso. Ook het Renault concern moet oppassen, want de 3008 komt in dezelfde markt terecht als de Scenic en de Qashqai(+2) van zusterbedrijf Nissan.

De auto op de spionagefoto’s wijkt niet echt af van de Prologue conceptcar, die hiernaast is afgebeeld. De modelnaam ontbreekt nog op de productiemodellen. Het is dus nog niet zeker of het model – door Peugeot nog altijd bij zijn codenaam T84 genoemd – ook daadwerkelijk 3008 zal gaan heten. De naam wordt met verdere informatie vrijgegeven in januari, bij de officiële onthulling van het model.

Wat we al wel kunnen melden is dat het 3008-assortiment zo’n 1.000 Britse pond duurder wordt dan de 308-hatchbacks. Momenteel is dat zo’n 1.100 à 1.200 euro.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *