Peugeot 3008 uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2017

De auto van het jaar 2017 is… de Peugeot 3008! De uitslag van de belangrijkste Europese autoverkiezing is zojuist bekendgemaakt in Genève.

De Peugeot 3008 is de Auto van het Jaar 2017! Met een puntenaantal van 319 laat hij de Alfa Romeo Giulia nipt achter zich. Peugeot CEO Jean-Philippe Imparato ontving in Genève uit de handen van juryvoorzitter Hakan Matson de felbegeerde trofee. “We zeiden: we zullen terugkomen! Bedankt voor deze enorme eer”, aldus de licht geëmotioneerde Peugeot-baas.

De jury roemt de 3008 om zijn comfort, verrassende styling en de vele voorzieningen die leverbaar zijn op het model, waaronder belangrijke rijhulpsystemen.

De andere zeven finalisten, die vorig jaar al werden geselecteerd uit een lange lijst met nieuwkomers, grijpen dus naast de titel. Naast de Peugeot en de Alfa Romeo Giulia neemt de Mercedes-Benz E-Klasse de derde plaats op het podium in. Tijdens de bekendmaking van de punten, die land voor land werden gepresenteerd, ontstond al snel een tweestrijd tussen de 3008 en de Giulia. De Volvo S90/V90, Citroën C3, Toyota C-HR en Nissan Micra eindigen op de plaatsen 4 tot en met 7.

De 58 juryleden testten de auto’s eind vorig en begin dit jaar op vele verschillende onderdelen. Daarbij is ook naar concurrerende modellen gekeken, om te zien hoe de nieuwkomers zich verhouden tot de rest. Namens Nederland zitten er drie autojournalisten in de jury, die overigens voor de Alfa Romeo kozen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *