Peugeot 307 beste trekauto

Volgens de ANWB is de Peugeot 307 het meest geschikt om een caravan mee voort te slepen. De Peugeot 307 1.6-16V werd uitgeroepen tot ‘Trekauto van het Jaar’ 2006. Bovendien won de 307 SW 2.0 HDiF de klasse voor mpv’s.

De verkiezing Trekauto van het Jaar wordt ieder jaar georganiseerd door het ANWB-tijdschrift Kampeer en Caravan Kampioen. Een internationale jury beoordeelt de auto’s op comfort, weggedrag en prestaties. En natuurlijk speelt ook de ‘vakantievriendelijkheid’ van de auto een belangrijke rol. Denk hierbij aan de aanwezigheid van klaptafels en bekerhouders.

De verkiezing is onderverdeeld in vijf klasses, waaruit vervolgens de algemene winnaar wordt gekozen. De Peugeot 307 1.6-16V, winnaar van de B-klasse, volgt de Citroën C4 1.6-16V op als Trekauto van het Jaar. In de A-klasse kwam de Volkswagen Polo als beste uit de bus, de Audi A3 won in het C-segment, de Subaru Forester 2.0 X was de beste onder de vierwielaangedreven auto’s en zoals gezegd was de Peugeot 307 ook de sterkste mpv.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *