Peugeot 307 haalt Golf weer in

Na de jarenlange dominantie van de Peugeot 307 leek het erop dat de Volkswagen Golf weer alleenheerser zou worden in autoland. Schijn bedriegt echter, want in juni was de 307 weer de meest verkochte auto in Nederland.

De eerste vijf maanden van dit jaar stond de Volkswagen Golf nog fier aan kop in het verkoopklassement. De Duitser kende met een totale verkoop van bijna 1.600 exemplaren echter een magere junimaand en zag de Peugeot 307 weer voorbij komen. Het is zelfs de enige auto waarvan er in het eerste half jaar meer dan 10.000 van zijn verkocht. En dat is opvallend, want de 307 leek op zijn retour. Bovendien heeft Peugeot net een model make-over gepresenteerd, waarmee Peugeot haar hegemonie nog verder kan versterken.

De top drie wordt gecompleteerd met de Opel Astra, hoewel die wat verkoopaantallen betreft niet in de buurt komt van de bovenste twee. Ook andere hoogvliegers, zoals de Renault Scénic en de Ford Focus, volgen op gepaste afstand. De Astra is overigens wel een van de weinige auto’s die tot nu toe beter verkoopt dan vorig jaar.

Opvallend is ook de opmars van de Volvo’s S40 en V50. Kennelijk heeft Volvo met deze modellen in de roos geschoten, gezien de forse stijging in het verkoopklassement. Ook nieuwkomers als de Peugeot 407 en de Renault Modus gaan goed. De 407 scoort zelfs boven verwachting, met in totaal meer dan 6.500 registraties. Nieuwkomers die het ook goed doen, maar nog net buiten de top dertig vallen, zijn de Citroën C4, de BMW 1 Serie en de Kia Sportage.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *