Peugeot 308 CC nu officieel

Peugeot heeft nu officieel alle foto’s en informatie vrijgegeven van de 308 CC. De nieuwe Coupé Cabriolet is stiller, stijver, luxer en eigenlijk ook mooier dan zijn voorganger.

Gisteren lekten al de eerste foto’s uit van de 308 CC, vandaag hebben we alle officiële informatie en foto’s van Peugeots nieuwste cabriolet. Om te beginnen met de motoren, dat zijn er bij de verkoopstart twee. De eerste is de 150 pk sterke 1.6 THP en de twee de 2.0 HDiF diesel met 140 pk.

Peugeot zegt veel aandacht te hebben besteed aan de geluidsisolatie en de stijfheid van de 308 CC. Ten opzichte van de gewone 308 heeft de CC een iets aangepaste wielophanging. Voor het ultieme cabriocomfort heeft Peugeot het Airwave-systeem ontwikkeld, een nekverwarming in de hoofdsteunen. Daarnaast past de airconditioning zich automatisch aan wanneer er open wordt gereden.

Op het gebied van veiligheid heeft de 308 CC een kleine primeur; hoofdairbags in een cabrio hebben we nog niet eerder gezien. In de achterste hoofdsteunen zijn uitklapbare rollbars gemonteerd, die samen met de verstevigde voorruitstijlen de inzittenden moeten beschermen bij een koprol. De 308 CC maakt z’n publieksdebuut op de Autosalon van Parijs, over de prijzen is nog niets bekend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *