Peugeot 308 gespot in Zuid-Afrika

Nu iedereen een digitale camera lijkt te hebben, is zorgeloos bloot van het zonnetje genieten er niet meer bij. Overal liggen immers voyeurs op de loer. Voor auto’s is dat niet anders. Zo ondervond Peugeot toen het de 308 op reis stuurde in Zuid-Afrika.

De Peugeot 308 had zich ontdaan van zijn (camouflage)kleding voor filmopnames, die de komst van het nieuwe model moeten inluiden. In de omgeving van het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch wisten oplettende autoliefhebbers de nieuwe Peugeot op de gevoelige plaat vast te leggen. Overigens waren de inzittenden van de 308 daar niet erg blij mee. Nadat intimidatie van de amateurfotografen weinig succes bleek te hebben, spoedden zij zich naar een andere locatie.

Deze zomer zal de 308 de plaats innemen van de huidige 307, die vooral bij zakelijke rijders erg geliefd is. Zoals verwacht is de 308 een stukje groter dan zijn voorganger. Naast de betrapte vijfdeurs hatchback zullen ook de stationwagon en coupé/cabriolet een opvolger krijgen. De motoren komen voort uit de samenwerking tussen PSA en BMW. De 308 zal ook leverbaar worden met hybride-aandrijving en motoren die op bio-ethanol (E85) kunnen lopen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *