Peugeot 308 in beeld

Ben je aan het wachten op meer beeld van de Peugeot 308? Dat komt mooi uit, we hebben een uitgebreide fotogalerij en video van de hatchback, die in oktober in de showrooms verschijnt.

De nieuwe Peugeot 308 staat te trappelen van ongeduld om zijn publieksdebuut te maken op de IAA in Frankfurt volgende maand. Uiteraard doen we uitgebreid verslag van deze autoshow en onze eerste ‘confrontatie’ met de 308, maar nu al kunnen we je een uitgebreide fotogalerij van de nieuwe 308 laten zien.

Verder is zo’n beetje alles al bekend over de 308: de prijzen, motoren en andere (technische) informatie kon je al eerder lezen op deze site. Peugeot zet met de 308 in op veiligheid, zo levert het merk bijvoorbeeld een dodehoekdetectiesysteem, dynamische cruise control en een systeem dat waarschuwt voor een naderende aanrijding en in geval van échte nood zelf remt.

De 308 is de eerste auto in het C-segment die standaard wordt geleverd met led-koplampen. Dat geldt alleen voor de duurdere uitvoeringen, maar toch heeft Peugeot hier een kleine primeur. Ook uniek is de CO2-uitstoot van slechts 82 g/km voor de BlueHDi-versie die begin volgend jaar op de markt komt. Die heeft de laagste CO2-uitstoot van alle brandstofauto’s in zijn segment en is uiteraard goed voor 14 procent bijtelling. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *