Peugeot 308 open en bloot in Franse zon

Peugeot lijkt geen enkele moeite te doen om de Peugeot 308 geheim te houden voor de buitenwereld. Enige tijd geleden werd het nieuwe model al betrapt in Zuid-Afrika tijdens een reclameshoot en afgelopen week werd de opvolger van de 307 ongecamoufleerd gesignaleerd in eigen land.

De eerste officiële foto’s van de Peugeot 308 worden overigens begin juni vrijgegeven. Afgezien van de betere beeldkwaliteit zullen die weinig toevoegen aan het plaatje dat u hier ziet. Niet alleen omdat er al diverse spyshots in omloop zijn, maar ook omdat de 308 in wezen weinig verschilt van zijn voorganger. Natuurlijk is er hier en daar het nodige verplaatst of vervormd, maar de Franse ontwerpers hebben zich niet overmatig ingespannen om een designrevolutie te ontketenen.

Ook op motorisch gebied hoeven we niet veel nieuws te verwachten. De 308 wordt leverbaar met drie varianten van de in samenwerking met BMW ontwikkelde 1,6-liter en een 220 pk sterke tweeliter die is voorbehouden aan de RC-uitvoering. Dieselrijders kunnen kiezen uit een 1.6, een 2.0 en een 170 pk sterke 2,2-litermotor die het topmodel aandrijft. Kort na de introductie wordt de aankondiging van een hybride aandrijflijn verwacht. In Nederland maakt de Peugeot 308 vanaf september zijn opwachting, in Frankrijk gaat het model al eerder in première.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *