Peugeot 308 RC Z gaat in productie

De kogel is door de kerk: de Peugeot 308 RC Z gaat in productie. De directeur van Peugeot, Jean Philippe Collin, heeft dat bekend gemaakt op de Autoshow in Lissabon.

Een half jaar na de onthulling op de IAA in Frankfurt maakt Peugeot bekend dat de 308 RC Z in productie gaat. De uiteindelijke versie zal z’n debuut maken op diezelfde autoshow, maar dan is het alweer 2009. We kunnen er dus op rekenen dat de coupé pas in 2010 op de weg komt.

Volgens Peugeot blijft de karakteristieke vormgeving behouden en levert de RC Z dynamische prestaties van hoog niveau. Het merk spreekt van een ‘lange coupé-traditie’ waar de 308 RC Z naadloos bij aansluit. De positieve reacties van pers en publiek hebben Peugeot overstag doen gaan.

De 308 RC Z op de afbeelding is de conceptcar die in vorig jaar in Frankfurt z’n debuut maakte. Die heeft een 1.6 turbo onder de motorkap met 215 pk. Daarmee sprint de compacte coupé in 7 seconden van 0-100. Het dashboard in de concept was nagenoeg gelijk aan die van de gewone 308.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *