Peugeot 308 SW en 108: op maat voor Nederland

Peugeot is in feeststemming op de autosalon van Genève. Met de 308 als kersverse Auto van het Jaar kan deze beurs eigenlijk al niet meer stuk voor het merk. Met de 308 SW en de nieuwe 108 heeft Peugeot bovendien twee belangrijke primeurs.

“De 308 is gewoon een auto die heel veel dingen goed doet.” Dat is volgens de woordvoerder de reden dat dit model Auto van het Jaar 2014 is geworden. De primeur in Genève is de SW-uitvoering, die mag pochen met ‘de grootste bagageruimte in zijn segment’. Buiten dat is de 308 SW een keurige auto om te zien. Om met de woorden van de PR-man te spreken: “Niemand zegt: ‘hé, wat zitten er rare lijntjes in het ontwerp’.”  

Het belangrijkste voor Nederland is natuurlijk de versie met 14 procent bijtelling. Naast de diverse modellen van de Volkswagen Groep met 14 procent bijtelling is de 308 SW BlueHDi een welkome aanvulling. Er is volgens de woordvoerder dan ook veel vraag vanuit de zakelijke markt voor de auto, ook naar de hatchback die eveneens met het gunstige bijtellingspercentage is te verkrijgen.

108

Van een heel andere orde is de nieuwe 108. Peugeot heeft in Genève de vanafprijs van het model bekend gemaakt: 9.690 euro, voor de versie met de 1.0 VTi-motor. “De 108 past veel beter in de nieuwe Peugeot-familie dan de 107 die hij opvolgt”, aldus de PR-man. Net als zijn broertjes, de Citroën C1 en de Toyota Aygo, is de 108 verregaand te personaliseren met stickers, gekleurde dashboardpanelen en two-tone carrosserielak. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *